Kollektiv magkollaps i Vang Vieng

11:e December 18:21

I förra inlägget avslöjade Martin planerna om en cykeltur i riktig hurtbullestil. Det blev inte riktigt så. Anledningen till dom dissade planerna kan man skylla undertecknads och Tobbes nattliga äventyr på. När Jesper och Martin sussade sött i sina stenhårda sängar blev jag och Tobbe medsläpade till Lao Lao Garden en andra gång för kvällen. Det hela började väl med att jag, möjligtvis lite halvpackad, började plinka på någon främlings gitarr. Därmed var minglandet igång, och snart hade vi börjat lära känna Kaysee och Norah från Kanada och Aaron från LA.

Efter ett par shottar och ett ståtligt Chang Tower innanför västen var kvällen i rullning på allvar, och innan det var dags att logga ut för dagen hade man hunnit med både fyllebowling, grustagsklättring och allmänt socialiserande. Kul kväll helt enkelt, men lite väl busigt att bryta mot utegångsförbudet med tre timmar redan första kvällen kanske...

Nästa dag var väl jag (och framförallt Tobbe) inte direkt jättetagg på att cykla runt, så därför skippade vi det. Istället lyckades jag springa på både Kaysee och Norah under jakten på frukost, och vips så var jag fast med dom under större delen av dagen. En dag som knappast gick till historien vad gäller aktivitet. Efter en lat dag och en riktig monstermiddag på kvällen (kvällarnas vanligaste line: "IKVÄLL ska jag verkligen satsa på middan!") så var det dags att röra sig vidare från Luang Prabang dagen därpå. Frukosten den morgonen lär vi dock inte glömma på ett bra tag. Vi skulle nämligen få stifta bekantskap med sydostasiens ökända bakterieflora. Tror nog jag lämnar det där, va?

Efter en minibussresa på sedvanligt rackiga vägar var vi sen framme i backpackerparadiset i Laos, Vang vieng. Boendet går väl egentligen inte att klaga på när man pröjsar en selma per natt, men känslan är att bo mitt i en ladugård. Om vi klagade på att tuppar störde nattsömnen under trekkingen är väl ett gäng kossor, lamm och kalkoner föga bättre. Annars är första intrycket av Vang vieng att det kryllar av västerlänningar. När maratonavsnitt av Friends och Family Guy visas på restaurangerna man glider förbi förstår man ganska snart att det inte riktigt är laotiska (kaotiska?) landsbygden man befinner sig på.

Det vi har hunnit med hittills i den nya staden är bland annat att ligga däckade hemma i sängen (Jesper), träffa på en svensk sköning vid namn Erik (jag själv, Martin och Tobbe), träffa på världens kanske snuttigaste hundvalp (samma gäng), skala bort reseskägget hos en lokal barber (jag), genomföra ett halvkasst träningspass i solen (jag och Martin), uppleva världens mest misslyckade utekväll (jag, Martin och Tobbe) samt gå på toaletten ett skrämmande antal gånger (samtliga resenärer... suck.)

Ikväll blir det nog som vanligt att satsa rejält på middagen, och efter det väntar kanske en rulle på laptopen eller nåt. Alkoholnivån lär nog inte vara skyhög ikväll eftersom det vankas "tubing" imorgon. Mer om detta fenomen får ni veta i framtiden. Svimma lugnt!

Flemman


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0