Chiang Mai Ahoy

Whoa!

Somna i Bangkok och vakna i Chiang Mai. Så såg våran på förhand helt perfekta bussresa ut. Efter två dagar i Bangkok fick det räcka med svarta avgassnytningar och kaosade Khaosan Road för denna gången. Så efter en inte ens märkbar debatt bestämde vi oss för att dra till treckingens förlovade land uppe i norr.

Dagen är här och visst, vi är i rätt stad på rätt dag men perfektionen ville inte vara med oss hela resan. 12 timmar tog bussresan efter ett antal stopp, där förvirrade thailändare stod och hjälptes åt att skrika och hamra på motorn med de verktyg och ord de hade närmast sig för stunden. Vid femte omstarten tyckte dock bussen att det fick räcka och gav helt enkelt upp. Upp gick också vi för att vänta in en ny buss för att ta oss från den thailändska landsbygden.

Så, hur är då Chang Mai? Staden är för intresseklubben med sina 1,6 miljoner invånare Thailands näst största, men ungefär där tar liknelserna med Bangkok slut. Det är ett helt annat, lugnare tempo och valmöjligheterna till aktiviteter och utflykter gör att vi börjar fundera att bosätta oss här för att kunna beta av allting. Boendet betades av snabbt och vi är nu stolta ägare till två stycken dubbelrum på Chiang Mai Inn, även om det bara är till på måndag. Öppenheten mot främlingar är även den en helt annan jämfört med Bangkok. Jag och Tobbe har spenderat dagen på stan utan att kunna gå långt innan man är uppe i en djup diskussion med någon om allt från thaiboxning till munkar som matar fiskar med sitt nyrakade hår. Alla har sin idé om vad vi bara måste se i Chang Mai, så det är knappt att man ser gatorna på vår nya karta längre för allt kladdande med tempel, skräddare och telefonnummer.

Klart är dock att vi ska med Mr Whisky och hans guide ut på en tredagarsmarch i djungeln. Mr Whiskys motto är "You're never drunk alone". Trots detta var organisationen den klart mest seriösa och hade det coolaste paketet, vad ni än väljer att tro! Så på måndag bär det av mot elefantridning, djurjakt, rafting och vi ska få veta all there is to know about the local eco-system! Allt detta på Thailands högsta berg. Vi kommer bo i totalt isolerade byar och ha maten vi lyckas fånga som huvudingrediens.

Men mer om detta om vi lyckas komma tillbaka! Nu är det dags att göra stan för kvällen där nattmarknad, eventuellt thaiboxning och ett antal Singha väntar! Och så självklart försöka undvika de omtalade ladyboysen inte långt från våran gata.

Martini


Kommentarer
Postat av: Markus

Hehe älskar att läsa om eran resa.

Keep it up!

2009-11-28 @ 16:10:50
Postat av: Samba

Sök upp en sportsbar som visar el classico!

Sen när kosan vänder söderut, styr den långt söderut till övärlden utanför thailands sydväst(tror jag)-kust! Koh Phi Phi och Koh Lanta är måsten!

Men akta er för tsunamis o elaka apor (och nej, nu syftade ja inte på lokalbefolkningen - ja e inte rasist heller!)

2009-11-29 @ 17:24:49
Postat av: W-lund

Här sitter man och dricker öl alldeles själv, utan någon att snacka FM med, ingen att supa ner sig med ikväll. KOM HEM! Ja, jag vet att det är lill-fredag :) "tur" att jesper är borta så man får dricka innan match

2009-12-01 @ 23:45:33
Postat av: Chang Boy

Vafaan har elefanterna gjort med er ?

Ni verkar ju inte finnas mer.

Snappers #12

2009-12-03 @ 11:48:01
Postat av: Tovis

Klockrena inlägg grabbar. Jag är inte alls avundsjuk, betongdjungeln i Milano skulle säkert vara superexotisk för en munk i Chiang Mai.

Den där tredagarsmarchen låter minst sagt intressant. Ta mycket bilder under turen, Mr Whisky (Jack Daniels?) kan nog bidra med en del minnesluckor.



Ha det grymt kära back-pack(ade) -ers;)



Tove

2009-12-03 @ 22:41:24
Postat av: W-lund

Här sitter man och dricker öl alldeles själv, utan någon att snacka FM med, ingen att supa ner sig med ikväll. KOM HEM! Ja, jag vet att det är torsdag.. kommer fan vara alkolist på riktigt när ni kommer hem :(

2009-12-03 @ 22:47:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0