One night in Bangkok...

26:e November 00:06

Fisherman Fisherman. Det är tydligen så man hälsar för att få uppmärksamhet i Kina. Vi fick höra det ett antal gånger på planet hit men som ni kanske förstår är vi på plats i Bangkok nu och har njutit av en riktig skön första kväll här i Thailands huvudstad.

Men för att ta det hela från början. Vi lämnade er när vi satt fast i Tianjin och just då trodde vi att vi skulle få väldigt svårt att hinna med planet till Bangkok, med tanke på att vi befann oss långtifrån där vi egentligen skulle vara. Och jag tror vi satt fast i den där skithålan utan att få gå av planet i närmare tre timmar innan vi fick veta att vi skulle lyfta igen för att åka till Peking. Oavsett så hamnade vi till sist på rätt flygplats men då var det inte alls så gott om tid som vi hade trott och nu gällde det att skynda sig. Dessvärre så har ju Kina såna otroligt trust issues att det krävdes minst fem kontroller innan vi kom igenom. Men vi lyckades ändå genom en galen rusch genom en av världens största byggnader hinna med planet även om vi vid det tillfället knappast trodde att vårt bagage skulle hänga med.

Men vi landade i Bangkok precis som planerat och till vår lycka hade även väskorna hängt med. Så vi tryckte in oss i en liten taxi som körde oss fram till dörren till vårt hostel. Kostade väl en 80 kronor på en resa över fem mil, det får ändå ses som godkänt. Och efter att vi installerat oss och bekantat oss med några engelsmän från Brighton bar det iväg ner på stan. Det kändes som att vi bodde lite off så vi tog snabbt beslutet att röra oss in till det centrala Siam där vi jagade ett ställe att käka på. Vi hittade något slags food court där vi högg in på någon slags soppa som satt riktigt bra i magen. Och för elva kronor kunde man verkligen inte klaga.

Men vi var ute efter något mer ändå. Visst var Siam ganska spektakulärt med alla neonljus men det vi längtade efter var att sätta oss ner och bara njuta av en öl och något sådant såg vi inte röken av. Så vi ropade till oss en gul taxi som kunde köra oss till Khao San Road som tydligen skulle vara något extra.

Väl framme blev det en välsmakande öl på ett litet hak där vi äntligen kunde slappna av. Och efter att den sänkts vaknade partylustan i oss så vi drog vidare och hamnade på ett rätt skönt ställe där vi beställde in varsin bucket med redbull Vodka. Musiken dunkade och vi kunde verkligen njuta av att vi kommit fram. Vi fick dessutom sällskap av några tjejer från Kina som tydligen riktade in sig på var och en av oss. Vi var självklart misstänksamma men det kändes ändå som att dom bara va ute efter trevligt sällskap att hänga med.

Men en första kväll tar även den slut så efter att vi åkt en taxi som helt och hållet körde oss åt fel håll och efter att vi pratat med en ordningsvakt som vi inte riktigt fattade om han var sur eller hjälpsam så hittade vi tillbaka till vårt boende där vi nu tänkte vila upp oss inför en hektisk morgondag. Men en sjukt lyckad första kväll i Bangkok fick vi ändå och jag måste få säga att just nu finns det inga problem i mitt liv. Det är bara så jävla enkelt.

Men jag avslutar med att säga som en Bajare hade sagt:

Tianjin, förort till Beijing!

Snöret


Kommentarer
Postat av: P-A

Nu jävlar bloggas det !!! Ni verkar gilla Bangkok.

Hade varit fint med en bild på er på Khao San Rd.

Det är ju som Piccadilly i London, Times Square i NY eller Medis i Eken. Ikväll blire DIF-Brynäs.

Ta gärna en Chang för mig. Eller två.

2009-11-26 @ 16:59:41
Postat av: Patsouras

låter fint ändå hoffa :)

fan du skulle limmat lite extra på kineserna ;) vem vet vart det hade kunnat sluta.. du har ju trots allt tagit en jävla massa sprutor så det borde vara lugnt... heöheöe.

kul att höra att ni har det grymt iaf , skulle gärna uppskatta några bilder :) antingen här eller på facebook. FRAMÅT

2009-11-27 @ 17:03:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0